Letošnji prvi sneg na Lokve privabil veliko število ljudi

datum: 21.12.2020

kategorija: V središču

Smučarski konec tedna na Lokvah so številni izkoristili za sankanje, smučanje in tek na smučeh. K velikemu številu obiskovalcev sta zlasti prejšnji smučarski vikend na Lokvah botrovala lepo sončno vreme in sneg. Obiskovalci minulega vikenda pa so poleg urejenih tekaških prog in sankališča lahko uporabljali še otroško vlečnico, za kar so poskrbeli v Javnem zavodu za šport Nova Gorica. Z dobrim obiskom, urejenimi športnimi površinami in usklajenim delovanjem vseh vpletenih pa so bili zadovoljni tudi ponudniki na planoti.

V minulem tednu smo se na mestni občini sestali s predstavniki Civilne zaščite Nova Gorica, Policijske postaje Nova Gorica, Javnega zavoda za šport, Medobčinske redarske službe, koncesionarjem za državne ceste in Rdečim križem ter se dogovorili o načinu usmerjanja prometa, parkiranja, predvsem pa glede upoštevanja ukrepov v trenutni epidemiološki situaciji. Prav tako smo pretekli teden v središču naselja postavili javno stranišče.

Ves čas smo sodelovali tudi z lokalnimi ponudniki, ki so organizirani v neformalnem konzorciju. Skupaj načrtujemo skupne srednje in dolgoročne korake za razvoj destinacij Trnovske in Banjške planote s središčem na Lokvah. Veseli smo, da smo v državi dobili konstruktivnega sogovornika, ki je prepoznal potencial območja, kar je privedlo do ureditve ceste Nova Gorica–Lokve na posameznih odsekih ter začetek asfaltacije ceste na relaciji Lokve–Čepovan in Lokve–Predmeja.

Zadovoljstvo nad zadnjim uspešnim in varnim smučarskim vikendom je izrazil tudi podžupan Simon Rosič: »Čestitke Javnemu zavodu za šport za odlično pripravo tekaških prog, smučišča in sankališča in hvala številnim, ki so pripomogli k temu, da so se minuli vikend obiskovalci, ponudniki in domačini počutili udobno in varno. S konstruktivnim sodelovanjem vseh vpletenih smo dokazali, da smo na pravi poti, da bi Lokve zopet zasijale v vsem svojem potencialu.«

Martina Gorjan Sulič, predstavnica neformalnega konzorcija ponudnikov na planoti pa je poudarila: »Po dolgem času smo na Lokvah spet dočakali pravo zimo s snegom. Prvi smučarski vikend nas je zaradi izjemno velikega števila obiskovalcev nekoliko presenetil in spoznali smo, da se moramo še bolje pripraviti in organizirati. To nam je tudi uspelo, saj smo z odličnim sodelovanjem z mestno občino uspeli odpraviti pomanjkljivosti in tako so Lokve minuli vikend obiskovalce pričakale pripravljene. Vse je lepo teklo in prepričana sem, da je začrtana pot pravilna. Čim se pojavi težava, jo lahko s skupnimi močmi takoj rešimo.«

Fotografije: Mateja Pelikan

Lokve-sneg-redarstvo_19-12-2020_fMatejaPelikan-9371  Lokve-sneg-redarstvo_19-12-2020_fMatejaPelikan-9443

Lokve-sneg-redarstvo_19-12-2020_fMatejaPelikan-9324  Lokve-sneg-redarstvo_19-12-2020_fMatejaPelikan-9390

Lokve-sneg-redarstvo_19-12-2020_fMatejaPelikan-9347  Lokve-sneg-redarstvo_19-12-2020_fMatejaPelikan-9307

Lokve-sneg-redarstvo_19-12-2020_fMatejaPelikan-9319  Lokve-sneg-redarstvo_19-12-2020_fMatejaPelikan-9446