Poslovil se je novogoriški mestni svetnik doc. dr. Zoran Božič

datum: 03.06.2021

kategorija: V središču

Poslovil se je novogoriški mestni svetnik doc. dr. Zoran Božič (1951–2021)

Nekdanji državni svetnik, literarni zgodovinar, prešernoslovec, didaktik, publicist in docent na Fakulteti za humanistiko Univerze v Novi Gorici se je vedno zavzemal za proces demokratizacije, enakost in pravice šibkejših družbenih skupin. To je vselej počel z izjemnim čutom za vrednote sodobne družbe s sočutjem do človeka, narave in ljudske dediščine. Neprecenljiv je njegov prispevek k literarni teoriji, s katerim je v mednarodnem prostoru utrdil pomen slovenske književnosti in slovenskega jezika. S predanim učiteljskim in profesorskim delom je navdihoval generacije. Podkoval jih je s poznavanjem književnosti in osnov slovenske kulturne samobiti ter prispeval k vsestranski pripravi na življenjsko in karierno pot. Pogrešali ga bomo.

 

V ponedeljek, 7. junija 2021, ob 11. uri se bomo v gledališki dvorani Gimnazije Nova Gorica nanj spomnili z žalno sejo.

V žalno knjigo se bo mogoče vpisati v ponedeljek, 7. junija 2021, med 13. in 18. uro in v torek, 8. junija 2021, med 9. in 18. uro v Zeleni dvorani Mestne občine Nova Gorica.

Pogreb pokojnika bo v ponedeljek, 7. junija 2021, ob 15. uri na pokopališču v Kojskem. Od pokojnika se bo mogoče posloviti v tamkajšnji mrliški vežici od 14. ure dalje.

Cvetje in sveče svojci hvaležno odklanjajo v korist Slovenskega združenja bolnikov z limfomom in levkemijo.